Piratfika 2010-nov-06

Här kommer information om vad vi snackade om på förra piratfikat i Södertälje!

Den här gången hade vi besök av vice partiledare Anna Troberg som berättade vad som händer inom partiet och hur arbetet centralt går till lite.

Det var intressant att höra att höra att man tänker köra en utbildningsrunda för funktionärer för att bli bättre på att organisera Piratpartiet. Det var något som vi på förra lokala fikat också tog upp som ett bekymmer över att vi är för dåliga på det.

Vi har ju pratat om att starta en utbildnings-turne och det var något som Anna även tyckte passade väl in i det man på central nivå försöker organisera. Konkret sett kan det innebära att vi i Södertälje kan ta täten och försöka bygga upp det material som kommer behövas för att kunna göra detta.

Jag tog på mig att ta fram lite material till nästa Piratfika för att presentera ett möjligt upplägg för den här “Skol och Utbildnings Turnén“. Det kommer jag ha med mig till…

Nästa Piratfika som kommer bli den 4:e december
Klockan 14:30 på Café Tratten i Södertälje.

Vi talade lite mer om tidningsprojektet och Gert ska jobba vidare på en del av de tunga frågeställningarna i det här. Om du är intresserad av det här med att bygga en tidning, skriva, editera, layouta eller organisera? Se då till att dyka upp på vårt nästa Piratfika så får du veta mer om hur det går.

Vi avslutade med att tacka Anna Troberg för ett väldigt trevligt besök och hoppas på att nästa gång även ha en “profilperson” med på fikat som kan inspirera och hjälpa till med att göra oss bättre!

Avslutningsvis så kan jag informera om att jag ska gå på ett möte med proffpolitikerna i Södertälje den 24:e november. Såhär såg inbjudan ut som jag fick på mail:

Enheten Stadsmiljö önskar tillsammans med er som representerar de politiska partierna, utvärdera årets valrörelse. Detta innan vi hinner glömma det som fungerade bra och det som behöver förändras och förbättras till nästa valrörelse.

Jag förväntas bidra med vad som kunde göras annorlunda och jag har några saker som jag ska framföra. Är det något ni vill jag ska säga där så gör jag det åt er.

* Jag tycker det är fel att vi ska behöva betala 600kr per tillstånd för att få sätta upp affischer, använda gator och torg och sätta upp en valstuga. Det blir mycket pengar för ett parti utan budget. Det är knappast något som gynnar demokratin och är dessutom inte i linje med en del föreskrifter som bl.a. säger att “detta ska vara utan kostnad under valperioden.”

* Jag vet inte ens vad Enheten Stadmiljö gör. På vilket sätt ska vi kunna utvärdera något som vi inte varit en del av förutom på det sätt vi annordnade själva utan hjälp (snarare tvärt om) från den här enheten. Vad man än gör så innehåller det inte något som gynnar mindre partier eller gräsrotsorganisationer. Hur kan den här enheten jobba bättre så att demokratin kan berikas?

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>