Vi är att räkna med

Ahoj!

Senaste Piratfikat var verkligen kort och koncist; på en knapp timme hann vi prata om en hel del och knappt blicka ut över Stora torget innan Café Blå stängde klockan tre. Det är en av anledningarna till att vi kör nästa fika redan om två veckor, söndagen den 30 januari klockan 12:00, på Café Blå igen. Då har vi tre timmar på oss och behöver inte riskera att bli utslängda 😉

Det har hänt en del sedan sist, Anna Troberg har blivit ny partiledare med allt vad det innebär, men för att fokusera på PP här i Södertälje så ställer vi oss nu frågan om vi ska ta steget och bli ett “riktigt”, formellt, röstbart, kommunalt parti. Det är ett stort steg att ta, och inget vi ska ila iväg med.

Till att börja med ska vi först bestämma huruvida vi ska omforma oss till ett parti i kommunen eller ej. I så fall kommer det innebära att:

  • vi kommer att utse ordförandeposter (och andra formella poster)
  • vi kommer att behöva sätta oss in formalian kring kommunpolitik — självklart finns hjälp att tillgå och vi har ju varandra
  • vi kommer att ha formella möten
  • vi kommer att fortsätta ha informella Piratfikan som vanligt

Ja, varje punkt har något formellt över sig. Politik handlar (tyvärr) även om den biten också, så ser systemet ut. Det betyder dock inte att vi ska sluta vara samma glada, spontana, uppfinningsrika Pirater. Inte på något sätt. Att synas mer är t.ex. något vi alla är överens om.

Vi kommer på Piratfikat 30/1 besluta om vi ska bli mer konkret förankrade i politiken här i Södertälje. Det är det handlar om, och slutligen också att ställa upp i valet till kommunfullmäktige 2014. Men det är tre och ett halvt år dit — detta beslut är, om positivt, ett steg i den riktningen. Piratpartiet är hur som helst redan något folk kan räkna med i Södertälje, frågan är som vad och till vilken grad.

Vi välkomnar därför alla aktivister som varit på tidigare sammankomster, liksom nya ansikten (pirater eller ej), att närvara vid nästa fika! Förhoppningsvis kommer möjligheten finnas att följa fikat live via Bambuser, något som tyvärr inte gick sist (inga namn nämnda :)).

I övrigt funderade vi på om PP Södertälje skulle gå i spetsen för fokusområdet Kunskap. Utbildningsturnén är redan en sak vi har tänkt genomföra. Tidningsprojektet en annan. Temat kunskap är ju verkligen outsinligt.

Vi påminner också om vår mailinglista, pp.sodertalje@lists.pirateweb.net. Gå gärna med i den för att snacka med Södertäljepirater på ett smidigt sätt — och få svar tillbaka. Det finns en länk till höger under Blogroll. Klicka annars här!

Men alltså:

Piratfika söndagen den 30 januari klockan 12:00
Café Blå, Luna kulturhus
(rulltrappan upp från entrén på Storgatan, till höger in i biblioteket)

Vi kommer framförallt att tala om vad kommunpolitiken innebär och besluta om vi ska organisera oss mer ingående i den.

Varmt välkomna!
önskar Södertäljepiraterna

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>