Södertälje möter Stockholm

Idag har jag haft ett möte med Ung Pirats, styrelseledamot, Max Gnipping för att diskutera hur Piratpartiet i Södertälje kan samarbeta med Stockholm och deras diverse organisationer.

Vi märkte direkt att vi delade gemensamma punkter och några av dem var särskilt intressanta. Bland annat våra möjligheter att starta upp just Ung Pirat på en bredd i hela Stockholmsregionen. Men även Södermanland och då tänkte jag kanske främst på Nyköping som jag vet om är i uppstart. Jag har länge velat haft igång Ung Pirat i Södertälje och det här kan öppna för det.

Är du sugen på att vara med och starta upp Ung Pirat i Södertälje? Hör av dig….

Ett annat område var just att försöka strukturera upp organisationen hos oss själva. Nu menar jag inte på ett tråkigt sätt, utan betydligt mer konkret, som tex att skapa en s.k. studiecirkel av våra “Piratfikor”,  så att vi kan få bidrag för att faktiskt genomföra något mera konkret som också faktiskt så får en budget. Det förändrar våra möjligheter att genomföra projekt av olika slag.

Vidare så kom vi överens om att samarbeta kring att trycka upp “affischer” för att utannonsera våra medlemsmöten – IRL (In Real Life). Något som vi varit alldeles för dåliga på. Det här kommer jag behöva hjälp med från aktivister, så jag tar gärna emot hjälp med det här.

Kan du hjälpa till med att sätta upp afficsher i Södertälje?

Vi talade också om Piratpartiets framtid en hel del, om hur vi måste vitalisera vår politik och tala framtid. Hur vill vi att Piratpartiet ska vidareutvecklas och bli än mer relevant. Det mynnade ut i en mycket intressant diskussion om ett “Parley” som kanske kan bli verklighet.

Det här och mycker mer kommer jag kunna berätta om på nästa medlemsmöte som jag kommer skicka ut info om snart!

/Erik Lönroth

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>