Affischer och utbildningsturnén

Tjena Södertäljepirater!

Mötet i lördags resulterade i att vi kommer organisera den första “riktiga” aktiviteten på länge i Södertälje. Det är inte stort, men det kommer ge!

Vi kommer genomföra en “informationskampanj” som vi kommer samarbeta med Stockholm om. Bland annat om att vara med oss om att trycka upp affischer men även genomföra gemensamma möten. I samband med detta kommer vi hålla “introduktionsmöten” för nya Pirater och även slussa unga intresserade rätt in i kärnan av vårt parti – Ung Pirat!

Det här är ett led i min vilja att bli bättre på att förklara var kärnan i vår politik ligger. Berätta om vår positiva syn på människor, hur ett samhälle som inkluderar människor ska se ut och där man tar till vara på alla människors inneboende förmågor – som inte nödvändigtvis måste vara i en anställning eller företag. Det är också synen på rättvisa och tron på att rättsväsendet är till för att inte enbart upprätthålla ordning – utan att även jämna ut styrkeförhållanden mellan stark och svag. Idag så förlorar David mot Golijat i rättsalen – det vet vi genom exempel som Håkan Lans, The Pirate Bay och många, många fler fall. Det här visar på att pengarna styr, inte bara i rättssalen utan även i samhället i stort. Det är fel och även om vi accepterar att pengarna utgör medlet för att förändra, så kan vi inte fortsätta acceptera att pengarna dikterar medlen för att förändra.

Det här är frågor som inte vårt moderparti än så länge har tagit i, men som är en naturlig fortsättning av vår “ideologi/filosofi”. Piratismen! Det kommer vara svårt och det kommer slita i partiet. Men att vi kommer gå åt det hållet är oundvikligt! Piratpartiet är här för att stanna.

Vi ska prata mycket om det här framöver och med små steg ska vi försöka formulera vår ideologi och hitta förankring i allt känsligare frågor. Men vi måste få med oss resten av partiet också och för det måste vi börja tala med människor om vilka vi är och vad vi står för. Inkludera dem i våra tankar och aktiviteter. Tillsammans bygger vi för nästa generation!

Hoppas vi ses snart, på ett möte, nära dig!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>