Släpp Bradley Manning era kräldjur

Det har nu gått över ett år sen den amerikanska soldaten Bradley Manning kidnappades och slängdes i en irakisk fängelsehåla av sina egna. Senare anklagad för att ha överlämnat dokument och film till Wikileaks, där världen i chock kunde bevittna vansinniga övergrepp på den irakiska civilbefolkningen, krigsbrott och mord. Wikileaks publiceringar av de här dokumenten retade upp den amerikanska statsmakten (och även många andra – däribland Carl Bildt) så till den grad att en global häxjakt inleddes. Mycket otrevliga inslag spelades upp, då riktade mot Wikileaks.

Idag står huvudpersonen i fokus, Bradley Manning, som står inför att få spendera resten av sitt liv i fängelse eller kanske till och med avrättas. Detta för att ha avslöjat sanningen om krigsbrott och mord! Eller egentligen inte, eftersom den egentliga anledningen är att han dragit ner byxorna på den egna regeringen och DET är något som är vansinnigt mycket allvarligare än mord.

Piratpartiet i Södertälje, startade tidigt ett internationellt upprop till förmån för “Wikileaks” där vi kraftigt tog avstånd från övergreppen och krävde skydd för människorna bakom siten. Piratpartiet i Sverige förvarar idag, utom räckhåll för myndigheterna och korrumperade politiker, Wikileaks servrar som gör att ingen myndighet vågar stänga ner dem utan att riskera att se illa ut. Återigen, något dagens politiker spenderar avsevärd tid åt i stället för att fixa vårt samhälle till det bättre.

Vi tänker fortsätta den här kampen, den här gången genom att erkänna den hjältemodige soldaten Bradley Manning – som just nu berövats sina mänskliga rättigheter i en fängelsehåla på andra sidan jordklotet. Nej, vi har inte glömt bort dig Bradley och vi kommer påminna alla om att den riktiga hjälten är du!

Piratpartiet i Södertälje utnämner därför idag Bradley Manning till Hederspirat! Vi stödjer honom öppet genom att donnera en summa pengar till “Free Bradley Manning Support Network” och instiftar idag begreppet “Hederspirat” där hans namn kommer publiceras tillsammans med sin bedrift.

Jag genomförde den 1:a juni en stor intervju tillsammans med Jeff Patterson från “The Bradley Manning Support Network” och “Courage to Resist” som man kan lyssna på och läsa om här. Det står var och en fritt att dela och kopiera den under Creative Commons, Erkännande/by cc:

Nu slutligen, vart står ni makthavare idag!?

Vart står media som för Dawit Isaaks kamp, som är i grunden samma som Bradley Mannings?

Här står Piratpartiet. Vi tar ställning för rättvisa och visar fingret åt fega ministrar som smyger omkring i Rosenbad idag. Vi ifrågasätter journalister som krälar inför makthavarna i jakt på ett “offentligt uttalande” som enda referens. Res på er!

Det här är Piratpartiets uttalande: “Släpp Bradley Manning era kräldjur”

/Erik Lönroth, Kommunledare Piratpartiet Södertälje

Kommentarer

Shop skrev

Kollektivt öknamn i rubriken är förmodligen ingen god idé när man uttrycker sig officiellt, åtminstone inte om man vill få en seriös respons imo. Annars har jag inget att anmärka på övrig text och innehåll.

Personligen så tycker jag dock att stödet i den här saken främst bör ha sitt fokus på wikileaks som är den utsatta förmedlaren av informationen. Alltså inte ens Julian Assange som trots allt faktiskt är en utbytbar frontfigur, eller Manning som är källan till informationen. Saken handlar inte om personer, utan främst om rätten att fritt förmedla information. Därmed inte sagt att enskilda utsatta personer inte skulle behöva stöd, tvärtom, men det är en sak för sig även om den givetvis har en koppling i sak.

Förmodligen uppfattas det ovan skrivna som en motsägelse om man inte förstår den poäng jag är ute efter, men det bjuder jag på och jag uttrycker bara vad jag tycker, skrivet i all välmening förstås, om än med sömniga ögon och i en sen timme. 😉

sodertalje skrev

Min ambition är inte att leka proffspolitiker. Därför är det där med att rätta till mina ord inget jag lägger ner tid på. Det är enklare att säga som det är.

Nungesser skrev

Visst kan det se seriösare ut att inte ha en förolämpning i rubriken, men jag är så jävla trött på feghet i rapporteringen att jag helt klart tycker att det skall vara kvar.
I tidningar och TV jamsas det på med att den-och-den “mörkade” eller “vilseledde” när sanningen är att de LJÖG. När politiker LJUGER och MYGLAR tycker jag inte att de förtjänar några silkesvantar. Om de inte tål att höra sanningen (och det har de ju visat att de inte tål) så kan de söka ett annat och kanske hederligare jobb.
Stå på dig, Sodertalje.

Shop skrev

Jag tror inte att politik är en “lek” och just därför är det väl till fördel att ha ambitionen att arbeta professionellt? Att vara kompromisslös ifråga om hjärtefrågor hindrar inte att man är anpassningsbar ifråga om språk och uppträdande utåt.

För att bli bedömd seriöst behöver man uppträda seriöst, menar jag, eftersom både de som professionellt arbetar med politik och de som bevakar detsamma (media) förväntar sig det. Trist, men sant och förmodligen taktiskt riktigt.

Nu menar jag verkligen inte att PP i Södertälje är oseriösa, utan påpekar endast (i förhoppning om att det uppfattas som konstruktiv kritik) att det kan uppfattas så och att “verktygen” därför med fördel kan anpassas till situation och ändamål. Språket är det fundamentala verktyget för att öht kunna kommunicera och argumentera idéer och åsikter och därför är det också värt att lägga ner tid på det.

Nu är det verkligen inte min avsikt att offentligt starta en diskussion om språkkompetensen hos PP i Södertälje, så detta blir (förhoppningsvis) mitt sista inlägg i saken.

Ha en fin sommar och tack för allt arbete ni lägger ner. PP behövs! 🙂

reisen buchen skrev

Bradley Manning är en hjälte! Jag läste en artikel om honom på reisen buchen, Han gick utöver vad plikten att placera sig själv i fara att avslöja missgärningar, att rädda liv, och att göra vad han trodde var rätt, trots konsekvenserna.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>