Öppen källkod i Brasilien!

Jag läste idag att Brasiliens regering skrivit under ett “letter of intent”, som handlar om att man tänker jobbar aktivt med “The Document Foundation” och “the Apache OpenOffice.org”.

Det betyder rent krasst att man på regeringsnivå tänker stödja öppen källkod, vilket är något av Piratpartiets och mina egna stora intressen. Tänk om vi i Sverige eller Södertälje kunde vara lika bra?!

Man kan spara pengar på att använda sig av det här och dessutom bidra till utvecklingen av samhället i stort. Två flugor i en smäll – vem kan inte gilla det förutom IPRED?

Jag tycker alla ska pröva att använda LibreOffice som man  kan ladda ner helt gratis från http://www.libreoffice.org/download/ och därmed få en helt öppen kontors-svit. Har man t.ex. eget företag är det här perfekt. Eller om man är en kommun – som t.ex. Södertäljes – så kanske man kan spara några miljoner som vi kan satsa på fler lärare i stället vilket vi behöver!

Hurra för öppen källkod!

/Erik

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>