Ni har vunnit, jag är rädd.

Nu fildelar jag upphovsrättsskyddat material igen.Det kanske blir min sista gång.

Fildelning är ju ett allvarligt brott i Sverige, vilket som i mitt fall mycket väl kan leda till fängelse i ett år och 30M kr i böter.

Det är ett erkännande till våra myndigheter.  Snälla Polisen, när ni kommer och hämtar mig så vill jag ta på mig skulden eftersom min sambo står på vårt internetabonnemang. Förlåt.

Ni som läser det här kanske kan ställa upp som vittnen för att allt olagligt som har skett i vårt hem faktiskt bara har varit jag som gjort. Min sambo har bara surfat på lagliga sidor på internet också. Alla andra saker har jag gjort.

Snälla, var också försiktiga när ni kommer in genom dörren och gör er husrannsakan här. När ni kommer in i vår lägenhet, i jakten på bevis (som ni gjorde i Västerås), snälla tänk på min tvååring som sover här hemma. Låt han följa med sin mamma, som säkert också blir väldigt rädd. Precis som ni när ni gick in genom dörren i Göteborg tidigare i år. Jag vet att ni måste dela på oss så vi inte ska kunna prata ihop oss. Min sambo kan inget om det här med datorer och fildelning, det är jag som är brottslingen.

Snälla, vi kommer nog alla bli upprivna av detta. Jag kan bara be till er mänsklighet att låta oss få överlämna oss själva utan att bli traumatiserade.

Jag böjer ner mitt huvud och faller in i ledet. Jag kommer inte göra motstånd, jag förstår att det bara blir värre då, framför allt för min familj.

Nu vänder jag mig till mina vänner.

Är det någon som kan tänka sig att i hemlighet spara undan våra semesterbilder, bilder på våra barn, deras första steg vi har på film och våra minnen från Australien som vi behöver rädda? Ja, ni vet eftersom all datorutrustning kommer förstöras när Polisen är klara med dem efter husrannsakan, precis som tidigare.

Jag vill inte att någon ska råka illa ut. Så tänk efter innan du hjälper mig. Det kanske räknas som undanhållande av bevis eller nått om du hjälper oss, jag vet inte, men jag vill inte riskera att du hamnar i samma situation som mig.

I sista hand kanske du mamma, du kanske kan gömma en hårddisk med alla våra minnen?

Antipirater, ni har vunnit, jag är rädd.

…. Men jag ska spendera resten av min tid i frihet att bekämpa era åsikter. Fildelning ska vara lagligt och mina, eller era, barn ska fan inte behöva stå ut med den här skiten.

Kommentarer

jeffer skrev

Allt vad upphovsrättslobbyn och deras anhängare gör, bygger på repression och syftar till rädsla och avskräckning.

Det här finns det många exempel på i historien. Först blir människor rädda, sedan blir de arga och sedan…. eliminerar de orsaken till sin rädsla och slår sig fria.

Protestanterna mot inkvisitionen (1500-1600-talet)
Nederländerna mot den spanska världsmakten (1500-talet)
Amerikanerna mot engelska imperiet (1700-talet).
Franska medborgarna mot aristokratin (1700-talet)
Irländarna mot engelska imperiet. (1900-talet)

Bara för att nämna några exempel.

Och nu – medborgarna mot upphovsrättsimperiet

Jag tror vi också har goda möjligheter att vinna till slut 🙂

sodertalje skrev

Jag hoppas det, men trycket är stort. Gangstrarna segrar ofta för att de inte har något samvete. De måste bekämpas.

Nejtillpirater skrev

Ditt inlägg är osakligt av flera skäl:

1. Vill du att din 2-åring ska slippa husrannsakan så håll dig till lagen, det är ditt ansvar att detta inte sker mot din 2-åring, ingen annans.

2. Man kan be polisen att rädda undan personliga data innan hårddisken förstörs.

Sedvanlig skrämseltaktik från piraterna.

sodertalje skrev

Tack för att du visar exakt vilken hållning du och dina gelikar antar. Jag ska använda just ditt inlägg när jag bekämpar det du står för.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>