Vi behöver fler som oss

Idag var jag på Hockeymatch här i Södertälje. Arenan “Templet” fullständigt kokade av supportrar som med öronbedövande ramsor tog emot ett MIF på SSK:s hemmaplan. Vilken stämning och vilken härlig match! SSK har äntligen satsat på sina unga spelare som med inställning, hjärta och kampaglöd mötte ett motståndarlag med betydligt mer ekonomiska resurser, erfarenhet och på pappret det betydligt bättre laget. Men idrott är dock gemenskap, stolthet, kamp, glädje – inte pengar och gamla meriter. Symboliskt nog böljade en enorm flagga formad som ett hjärta på kortsidan av arenan.

Det här är något jag känner för med Piratpartiet. Ett engagemang som är så mycket mer än en kamp mot systematiska orättvisor, företagskorruption och kontrollsamhället. Det är min chans att göra något verkligt bra under min tid här på jorden, en chans att stå för och verka för något större än mig själv.

Piratpartiet består av massor av personer som vill något, det har jag sett massor av exempel på. Människor som bygger parley, genomför informationskvällar eller skickar ut informationsblad i sina bostadsområden. Skapar grafik, musik, bilder och delar det med anda pirater. En person vet jag målade sin hund lila! Själv bjuder jag in grannen på kaffe, delar ut en bok eller CD-skiva, träffar andra piratpartister eller som planen är nu – skapar ett piratparti lokalt med de som är intresserade.

Piratpartiet består faktiskt av aktivister som vågar agera på egen hand. Vi har såklart en massa duktiga bloggare, men de som jag gillar mest är de som är “görare“. För att nå ut måste vi skapa aktivitet och deltagande i alla sammanhang där vår politik behövs.

(Uppdatering: Den här meningen blir ännu mer relevant, när Rick Falkvinge den 28/11-2011 motiverar sin utnämning till en av de 100 mest relevanta tänkarna i världen. Han ser sig mer som en “doer”, än som en “tänkare”. Det är verkligen något att ta till sig.)

En Sundsvallaktivist från Piratpartiet.

Ett råd jag gillar ge till alla som är vill göra något konkret och på eget initiativ, är att “våga misslyckas“. Misslyckande är den absolut viktigaste komponenten i all framgång! Ingen vinnare ger upp efter första förlusten, inte heller andra eller tredje katastrofen. Faktum är, att alla som lyckas med något, misslyckats betydligt mer! Jag vet vad jag talar om! Det mesta jag gör misslyckas, men därför gör jag desto mer och försöker göra det bättre nästa gång, lite smartare.

Det är tillsammans vi kan vinna valet! Inte utan dig, mig och våra insatser! Det är för varje misslyckande som andra kommer titta på oss och i samma ögonblick undra varför vi gör det vi gör.

Första gången vi i Piratpartiet möttes här i Södertälje var vi tre personer. Nu är vi en mindre armé. Det blir så om man envisas med att inte lägga ner bara för att det går dåligt. Man gör bara om, fast lite bättre.

Nästa år formar vi Sveriges kaxigaste kommunala Piratparti i Södertälje. Vi ställer upp i kommunalvalet med vad vi kan släpa fram och tro inte på något sätt att vi kommer be om ursäkt. Hur kan vi misslyckas? Bara tanken i sig gör oss redan till vinnare.

Den politik vi ska driva här i Södertälje ska vi jobba fram tillsammans någon gång nästa år. Planen är att bjuda in till ett REGIONSMÖTE 2012 där vi kan formulera en lokal politik här i Svealand. Något vi självklart kommer exportera vart än vi kan.

SSK må ha åkt ur elitserien 2010. Men idag såg vi ett lag som trots tidigare misslyckanden vägrade vika ner sig och vann matchen med 4-1. Vi ger inte upp, det gör oss till vinnare.

Kommentarer

Anna Troberg skrev

Hej!

Jag håller helt med dig. 🙂

Dock, så måste jag ju säga att även bloggare är doers. De är bara en annan sorts doers. UItan dem skulle folk inte veta om allt annat bra som ska göras, eller har gjorts. Många aktivister som inte bloggar lånar sina politiska argument från våra bloggare etc. Utan bloggarna skulle helt enkelt antingen inget göras, alternativt så skulle saker göras, men ingen skulle veta om att det gjordes.

Om vi bara haft bloggare, skulle vi å andra sidan bli väldigt mycket prat och lite verkstad, vilket naturligtvis inte är idealiskt.

Kontentan är helt enkelt, vi behöver alla varandras speciella talanger och huvudsaken är att alla göra något, snarare än att de gör en speciell sak.

Keep up the good work!

Anna

sodertalje skrev

Tjena Anna!

Det var inte alls meningen att nedvärdera bloggande. Det var mer ett uttryck för att jag vill se mera IRL-aktivitet från Pirater.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>