Modiga politiker och Piratmöte Stockholm

Idag var jag med i Lokaltidningen “LT” (Länstidningen).

Jag blev spontanintervjuad på Gågatan i Södertälje i går, och en frusen journalist frågade mig vad jag skulle vilja fråga våra politiker. Det blev lite komiskt, när jag berättade att jag var kommunledare för Piratpartiet, men de kände faktiskt igen mig! (Kan det vara så att vi börjar bryta igenom i stan?)

Nåväl.

Min fråga (som ni kan läsa i bilden) handlar om att våra politiker i samarbetet med den Kinesiska staden Wuxis, borde ta chansen att faktiskt visa på lite politiskt mod. Våga vara lite obekväma i frågor om  hur t.ex. Kina behandlar den Tibetanska lokalbefolkningen. Just nu pågår det ett systematiskt förtryck av Tibet och den s.k. “Tysta diplomatin” verkar för mig bara handla om att var tyst och titta på medan övergreppen fortgår och eskalerar.

Självklart ska vi ha en dialog även med icke-demokratier, men den måste då också få handla om obekväma frågor som mänskliga rättigheter och demokrati. Som politiker kan man inte bara le och se glad ut, även om våra exportföretag som är med på tåget, säkerligen tycker det är bättre att stryka medhårs.

Men stryka medhårs är inget som politiker bör se som en dygd. Deras uppdrag måste ses som större än att marknadsföra Svenska produkter utomlands. Ni har i alla fall mitt mandat att vara obekväma i dialogen med stater som systematiskt begår brott mot de mänskliga rättigheterna.

 

I morgon åker jag härifrån till Stockholm för att samla aktivister till ett regionsmöte i Stockholm. Tanken är att vi ska arrangera det någon gång tidigt nästa år. Gustav Nipe från Ung Pirat är med på tåget och massor av engagerade Pirater har visat sitt intresse. Vi kan tillsammans bygga ny och fräsch politik i hela ABC-området! Vi kommer bjuda in alla Pirater som vill vara med och påverka och jag är helt säker på att det kommer generera ett program som är värdigt vårt parti!

Nu tar vi avstamp i en helt ny politisk plattform, en som Sverige väntat på länge.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>