Skolturnén fortsätter

Den 4:e februari besökte Södertäljes pirater Teknikgymnasiet i Södertälje. Inbjudna att föreläsa om sakfrågor relevanta för vår samtid. Tack för inbjudan, vi kommer gärna igen.

Den här gången informerade vi om två väldigt piratiga ämnen: “Öppen Källkod ur ett kunskapsperspektiv” och “Upphovsrätt”. Tomas från Ung Pirat förmedlade detta på ett fenomenalt sätt för en intresserad publik på kanske 20 personer. Vi fick jättemycket frågor och väldigt intressanta diskussioner fördes under de nästan 2 timmar vi var där.

 

Det här är jättekul att göra. Det är också en enkel sak att få till. Det här är ett suveränt aktivistrecept:

1. Kontakta någon du känner som jobbar i en skola.

I princip alla känner någon som har kontakt med skolvärlden, gymnasie eller högskolor. Be om att få komma och berätta om ett ämne som du brinner för. Vet man inte vilket ämne man kan berätta om, så kan du med fördel välja ett av dessa ämnen jag haft framgång med:

1. Upphovsrätten ur ett skolperspektiv.
2. Öppen Källkod.
3. EU:s demokratiska underskott.
4. Integritet på Internet.

Berätta att andra skolor gjort lika dant (T.ex. i Södertälje) och varit jättenöjda. Var alltid trevlig och bli inte arg om du får ett nej. Be i stället att få återkomma när de tänkt lite på saken. Dra med dina kompisar på det hela som en rolig grejj!

2. Börja NU och inte sen!

Det börjar bli hög tid att komma ut i samhället och berätta om vår politik. När valrörelsen kommer igång kommer det vara för sent att starta denna process. När resten av sveriges alla partier drar ut i skolorna, måste vi redan vara på gång. Det finns inte tid nu att vänta längre!

3. Kontakta andra partiers representanter.

Ring och maila andra partiers representanter och fråga när de tänkt bege sig ut för att debattera i skolorna inför EU-valet som kommer rusande. Vi är med i matchen, men det är upp till oss att visa att vi finns, vill vara med och tänker ta plats. Det här är något vi bevakar stenhårt i Södertälje för att inte missa det tåget när det väl börjar rulla. Tro inte att vi kommer få vara med bara för att vi är trevliga, vi måste våga ta platsen.

4. Fota, skriv och berätta om din framgång.

Precis som i den här bloggposten, berättar vi om våra erfarenheter. Säkert att ni fått nya tankar och erfarenheter av att läsa det här. På samma sätt kommer ni att kunna lära oss något av era erfarenheter. Vi måste visa vad vi gör för varandra. Det inspirerar säkert dig, lika mycket som mig och kommer sätta fart på den här valrörelsen. Nu sätter vi fart!

Erik och Tomas Teknikgymnasiet

//Erik Lönroth

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>