Piratfika – 2010-okt-02

Som vanligt var vi ett stort gäng som dök upp på piratfikat i oktober efter valet. Även efter ett val som gått dåligt och folk är trötta och kanske besvikna. Hur vi ska tolka det vet vi inte, men det kändes bra.

Fortsätter vi vara ens i närheten av så här många aktivister, så betyder det att vi kan göra väldigt avancerade saker.

Vi resonerade mycket om vad som gick fel under valet, eftersom vi bara fick 0,7% (någon som har koll på hur det gick i kommunen?). Åsikterna laget runt gav att vi tror att det beror på tre huvudsaker:

* Exponering : “Vi syntes inte tillräckligt”
* För snäv politisk agenda: “Vi täcker inte in tilräckligt mycket frågor som spelar stor roll i människors liv”.
* Vår dåliga organisation som gjort att vi alltid legat steget efter proffspolitikerna.

Vi resonerade lite om vad vi kunde göra för något under de närmsta 4 åren. Några av ideerna var:

* Starta en tidning. Ger exponering, skapar långsiktig bearbetning av vår politik. Skapar ett eget media som vi kan använda senare.
* Köra utbildnings-seminarier i “turné form” , besöka skolor och där exponera PP:s skolpolitik för hela utbildningsväsendet.
* Bjuda in “politiska profiler” till piratfika för att pressa vår politiska erfarenhet och bli bättre på det spelet.
* Studera kommunpolitiken och se om vi kan skapa ett kommunpolitiskt engagemang, om än enbart ur strategiska motiv. Vår politik håller för det, men har vi kraften? Landsting av samma anledning.
* Annordna utbildningar inom div. teknikområden.
* Driva “högprofil-projekt” som ger uppmärksamhet. T.ex. skicka upp en bit-torrent-site i stratosfären. Det är kul och ger publicitet.
* Fundera över hur vi ska adressera att kvinnor i lägre utsträckning söker sig till oss. Oerhört viktigt.
* Försöka “bredda oss” i regionen, d.v.s. söka kontakt med andra kommuner och försöka sammarbeta och bjuda in dem til oss och bygga erfarenhet och nätverk.

Vi siktar på att få allt fler personer intresserade av att bli lokala aktivister. Detta genom att helt enkelt ha ett intressant innehåll på mötena vi har, jobba med vår politik i praktiken, göra roliga event som samtidigt ger en utväxling och vara människor i första hand.

Nästa fika i november.

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>