Hålla käften om främlingsfientlighet är inte vår stil

Tomas Löfgren

Pirater!

Det här blogginlägget gästas av Tomas Löfgren som länge varit aktivist här i Södertälje. Tomas talade tillsammans med mig på minnesdagen av kristallnatten och jag gissar på att han får tillfälle att presentera sig själv framöver. Tomas ställde sig upp och talade emot främlingsfientlighet, ett ämne som vi knappast kommer hålla käften om.

Orden kommer från Tomas:

Den 7 April talade jag på REVA-demonstrationen som var på Sergels torg. Jag hade precis kommit från ungpirat kongressen (#upk13) i Uppsala och var minst sagt utmattad, men som förste talare efter att Molgan och hans kompis hade framfört sin kanonlåt “civil olydnad” vart jag, och förmodligen alla andra på plats, direkt taggad och skön.

http://www.youtube.com/watch?v=7nLCIDdpprc

Min dator där jag skrivit mitt tal på ballade ur mitt i talet så jag missade några viktiga tankar jag ville dela med mig av, men det får bli till nästa gång!

Trots kalla vindar och snödushar kom det mycket folk, hoppas att se fler av er i framtiden på liknande events mot främlingsfientlighet.

Tack alla arrangörer och deltagare,

Vi har vind i seglen!
//Thomas

Se en video med Tomas från demon här! https://vimeo.com/63964006

Kommentarer

Per Persson skrev

Som jag skrev en gång tidigare:

Sharing is caring. Det man älskar vill man dela med sig av.
Jag älskar Sverige. Därför vill jag dela med mig av Sverige.

Berit skrev

Det är ingen slump att det är någon jävla rutten hip-hop låt – obildade människor tenderar att dras till sån dynga.

Hur som helst, musiken är irrelevant. Min fråga är följande: är det konstigt att polisen stoppar personer med utländskt utseende? Jag menar, hur många svenskar befinner sig i sverige illegalt – för det är vad “papperslös” betyder – tror du?

Det är inte intrinsikalt fel i att vara fientlig mot främmande saker – vissa främmande saker BÖR man vara fientlig emot. Vad är positivt med främmande islamsk misogyni? Vad är positivt med främmande islamsk sharia? Vad är positivt med främmande hederskultur? Tre, för de flesta svenskar, främmande saker.

Det är skrämmande att se hur många som misstar sverige för bara en bit mark fylld med skattepengar, öppet för vem som helst att exploatera.

Berta skrev

Berit, du låter som en bebis som vägrar dela med dig av något som faktiskt inte ens tillhör dig från början.Du äger inte Sverige tyvärr hur tråkigt det än låter. Du är också en medborgare av världen, en människa kan och får inte lov och bestämma var den föds eller ser ut. Vad skulle du göra om du föddes i ett land med krig och misär. Vill du också kunna få chansen till att få ett bättre liv?

Berit skrev

Berta, JOOO, jag och alla andra svenskar “äger” faktiskt sverige! Vem som helst kan ansöka om svenskt medborgarskap och på så sätt bli “delägare”. Är det inte häftigt?!

S.k “anti-rasister” (vad nu det är; antingen är man rasist eller också inte) och mångkulturalister (vilket inte är samma sak som pluralist; Mångkulturalismen är en relativistisk, motsägelsefull och moraliskt bankrutt ideologi.) gör alla sina meningsmotståndare till xenofober. Mångkulturalismens förespråkare fördunklar heller än förklarar, annars blottas dess oduglighet. En mångkulturalist lägger ALDRIG korten på bordet, för då förlorar hen.

Beelzebjörn skrev

Hej Berit.

“är det konstigt att polisen stoppar personer med utländskt utseende? Jag menar, hur många svenskar befinner sig i sverige illegalt – för det är vad “papperslös” betyder – tror du?”

Problem ett med den meningen: definition av ‘svensk’. Det är rätt uppenbart att du blandar ihop begreppen nationalitet och etnicitet. Gör inte det, är du snäll?

Problem två: frågan är inte om det är ‘konstigt’ utan huruvida det är lagligt. Det är inte lagligt att utifrån t ex ‘utländskt utseende’ behandla en människa som brottsmisstänkt. Man får faktiskt inte göra id-kontroller hursomhelst i Sverige.

Det är ingen som ‘gör’ dig till xenofob. Du försvarar godtycklighet i myndighetsutövande med argument baserade på mer godtycke. Om det är att ‘göra dig till xenofob’ att påpeka det.

I en bisats är det lite kul att titta lite på hur du uttrycker dig. Jag kan ju förstås ha fel, men när du går på om “främmande islamsk sharia” kan jag till exempel undra om det finns sharia som inte är… jag antar att du menar ‘muslimsk’? Varför inte bara skriva ‘sharia’? Är det möjligen så att ‘främmande’ och ‘islamsk’ är negativt laddade värdeord för dig, och tycker du att det är orättvist att utifrån det gissa att du är just xenofob?

Alex skrev

Själva kontrollen efter brottsmisstanke? Om någon är svensk, alltså har medborgarskap och kan visa det genom legitimation eller pass, så finns ju ingen anledning att göra kontrollen från första början sas…

Berit skrev

Beelzebjörn, mig veterligen är det brottsligt att uppehålla sig i sverige utan tillstånd, vilket ger brottsmisstanke, vilket ger polisen befogenhet. Polisen verkställer ofta utvisningsbeslut. Jag säger inte att polisen godtyckligt får utföra id-kontroller.

Nej, jag menar islamsk sharia. Det är viktigt att poängtera att sharia är centralt för islam. Och ja, precis på samma sätt som namn på andra totalitära människohatande ideologier har en negativ laddning så har även “islam” det. Det handlar om rationalitet inte xenofobi.

Precis som jag skrev tidigare så kommer en mångkulturalist aldrig släppa xenofobi-kortet (vilket du är i start med att bekräfta) för då förlorar hen – för det är, i princip, omöjligt att försvara islam med logiskt giltiga argument.

Beelzebjörn skrev

Hej Berit.

Kul att föra diskussion genom att hitta på egna regler om vem som vinner och förlorar.

Om man har ett i ditt tycke osvenskt utseende är det alltså tillräcklig grund för misstanke om brott?

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>