Kom ihåg, den 26:e november

Den 26:e november är det dags igen. Dommen faller i Hovrätten.

Rättegången mot The Pirate Bay handlar dock allt mindre om fildelning som sådan. Den kommer nämligen leva vidare oförminskad, oavsett utgången.

Nu (och då) handlar det om rättssystmets förhållande till oss svenskar, kanske även indirekt för resten av världen.

Representerar rättsstaten oss, eller representerar den dunkla ekonomiska intressen som agerar via ombud? Jag kallar den Copyrightmaffian.

Vi minns tillbaka på hur det har sett ut:

  • Kreativa brottsrubriceringar (medhjälp till upphovsrättsbrott).
  • Befängda skadeståndskrav (större än världens samlade BNP).
  • Jävliga dommare.
  • Köpta vittnen/poliser.
  • Ingen eller extremt otillräckliga bevis.
  • Skrämselpropaganda.

Ändå dömmer tingsrätten personerna bakom The Pirate Bay till ETT ÅRS FÄNGELSE vardera + 30.000.000kr i böter!

Inte nog med att man tänker slänga dem bakom galler utan dessutom krossa dem ekonomiskt för all framtid. Inte ens en del mördare går samma öde till mötes.

Nu hoppas alla att Tingsrätten är precis så inkompetent som den verkar, men nu är det betydligt mer seriöst i Hovrätten. Signalen rättssystemet sänder ut den 26:e november är om den tänker jaga oss, eller skydda oss. Vilken fruktansvärd situation egentligen.

Dommen kommer också påverka oss i vår syn på lagen som rättvis, eller inte. Vad händer då vi förlorar tron på den? Jo, det stavas korruption, rättshaverier, uppgivenhet, maffia, svarthandel, politikerförrakt och i slutändan – samhällshat. Det måste vi stoppa och bygga om!

Piratpartiet uppmanar nu alla medlemmar att uppmärksamma att vad som står på spel nu är just rättsstaten, samt vår tro på att den representerar samhället. Rätten kan inte tillåtas gå den lilla, men jävligt rika, copyrightmaffians ärenden!

Hjälp nu till att bomba alla tänkbara media med artiklar och insändare. Skriv mail till politikerna. Besök stadshuset och våga öppet ta ställning inför de du har runt omkring dig.

En Svensk tiger har en röst. Nu är det dags att använda den.

/Erik Lönroth – vKL Södertälje

Kommentarer

Christopher skrev

Kan jag få ditt nummer igen, det var en person som ringde ungefär samma tid som dig som jag lagt till som dig i mobilen och hela tiden SMS:at om att få hjälp med att komma igång med Ung Pirat i stan X’D

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>