Avstamp i nya Principprogrammet 4.0

Förra helgens Parley i Västerås handlade om framtidens Piratparti. Ni som varit med i diskussionerna känner väl igen er i viljan av att utveckla vårt parti och det var exakt det vi pratade om. Det finns så mycket vilja att förändra det samhälle vi lever i hos Pirater (och kanske människor i stort). Så mycket vilja som måste kanaliseras, tas upp och formuleras. Det välbesökta Västeråsparleyet bevisar om något att jag har rätt.

Jag hoppas att resultatet från det mötet, skapar ett gräsrötternas arbete för att ta fram ett underlag för det nya “Principprogrammet 4.0”. Ett Principprogram som ska ge avstamp i sakpolitik, mer engagemang och massor av aktivism (IRL och AFK). Ett jätteviktigt arbete som kan samla oss, ge oss tyngd bakom politiken, tydliga kärnvärden som därmed  tillåter både breddning och fördjupning i vår politik. En möjlighet för alla Pirater att formulera den framtid vi vill leva i. Ett Sverige som vi kan fixa, förbättra och slutligen lämna i arv till våra efterkommande. Vilket arbete kan vara viktigare?

Principprogrammet 4.0 blir – om vi vill – en formulering av våra gemensamma grundvärderingar som från vilken vi sen kan härleda sakpolitik – inte minst här i Södertälje. Det arbetet är också jätteviktigt att delta i (även om formet är svårt) och jag kommer själv starta upp lite aktivitet där snart. Målsättningen jag själv har är tydlig: “Att ena oss i viktiga frågor där vi tidigare – för att hålla ihop – tvingats sakna svar, och falla tillbaka på att vi “Inte tar ställning”.

Vår tidigare strategi att “inte ta ställning” fungerar inte för mig längre, och det duger nog inte för Sverige i framtiden. Det var en bra strategi för ett ungt utmanade och provocerande parti, men där måste vi nu bli bättre. Vi kan ta nästa steg nu och alla är inbjudna att bygga vår Politik.

Misslyckas vi med detta, ja, här följer då lite fingervisningar kring hur våra motståndare tänker sig ett Sverige utan oss Pirater. Håll andan:

Sveriges nuvarande makthavare har tappat sin “mojo”. De vågar inte säga nej. Så alltså måste Pirater visa vägen. Vilken är din?

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>