Telgefestivalen, fredag

Nu är Telgefestivalen igång och vi har precis stängt vårt tält här på Järnagatan. Solen har precis gått ned och vi kan njuta av att staden har fått sitt.

Vi började dagen med att slåss mot vårt tält, som man närmast kan beskriva som i upplösningstillstånd. Det fattades ett ben till ena väggen som vi fick stötta med ett PVC-rör och tejp. Johan hade glömt det viktigaste av allt, medlemspappren som vi skulle använda till att ragga Ung Piratfolk och så hamnade vi bredvid en bitsk och “Reinfeldt-bitter” godishandlare (som senare skulle visa sig vara en härlig kille, med stort sinne för poesi och politik!)

Den mesta av vår utrustning som vi lånat från Stockholm är i upplösningstillstånd, och vi är i akut behov av mer kampanjmaterial som börjar ta slut. Men inte låter det stoppa oss med så härliga partikamrater som hjälper till att lösa alla problem med mera tejp, och kreativa lösningar på allt. Tillslut hade vi fått igång vårt tält och fick sen härligt med sol! I morgon ska vi få besök av lite UP folk och jag hoppas vi får se ännu fler stolta Pirater i vårt tält i morgon!

Vi har pratat med människor och berättat att vi står för framtidens kunskapspolitik, informationspolitik och vill se över tillståndet på demokratin inom EU.

Här i Södertälje försöker vi tillsammans formulera ett förslag som ska gå ut på hur Piratpartiet på allvar kan ta upp de djupa brister som finns inom demokratin i EU – och hur vi ska förhålla oss till det. I praktiken hur vi ska agera som nation inom EU för att börja belysa att Svenska folkets röst inom EU är svag. Berätta om hur intresseorganisationer och globala företag är de som sitter vid ratten just nu. Det är det jag brukar prata om när jag talar om det demokratiska underskottet inom EU, och jag är inte ensam. Vi talar om Piratpartiet som ett “framtidsparti”. Genom att satsa på skolan, informationsteknologi, samarbete och kultur kanske vi kan stoppa den utveckling vi ser i bl.a. London, där staden brinner när barnen ger sig ut på gatorna – berövade på sin framtid. Piratpartiet kan stoppa den här utvecklingen med vår politik som just handlar om framtiden, ungdomarnas verklighet och såklart demokrati. I Södertälje har vi haft problem med stenkastning och vandalisering, vissa partier skyller på invandringen, men jag tror det är en för enkel förklaring. Den riktiga förklaringen ligger i att vi satsar för lite på just ungdomarna och deras vardag och verklighet. Man skär också ner på deras få platser där de kan ta del av en vettig verksamhet som inte behöver kosta så mycket pengar. Biblioteken till exempel, kulturhus, fritidsgårdar, kamratstödjarprojekt, musikskolor etc. Man skär där det behövs som mest helt enkelt. Våra ungdomars framtid står på spel.

Jag hoppas och tror vi kommer se en debatt om det här inom Partiet snart och jag hoppas kunna få återkomma mer om det här senare.

I morgon ska vi ut på gatorna igen. Det är härligt att träffa alla människor i Södertälje och det känns att vi bara är i början av vår resa!

Åter igen – vi behöver ungdomar under 26 som vill starta Ung Pirat!!!! Kom och hjälp till!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>